Blog

Kreş Açmak İçin Devlet Destekleri Nelerdir?

Kreş Açmak İçin Devlet Destekleri Nelerdir?

Kreş Açmak İçin Devlet Destekleri Nelerdir?, Kreş açmak için devlet destekleri konusu son dönemlerde oldukça fazla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu içeriğimizi dikkatli bir şekilde okuyarak sizlerde bulunduğunuz il içerisinde bir kreş açarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aktif bir şekilde hizmet sağlayabilirsiniz. 

Yelken okul öncesi eğitim araçları olarak bizler firmaların başta Anaokulu malzemeleri olmak üzere tesis içerisinde yer alan tüm alanlarda hizmet vermekteyiz. Kreş kurulumu için belirli bir alana sahip olan girişimciler bizlerle iletişime geçtiğinde öncelikle bütçe ve kullanım alanları tespit edilmektedir. Yapılan yerinde tespit işlemleri sonrasında 3D modeller ile birlikte seçilen ürünlerin yerleşimi yapılmaktadır. 3D çizimler ile onay alınan projelerde en kısa sürede teslimler yapılmaktadır. 

İçeriğimizin ilerleyen kısımlarında sizlere kreş kurulumu sırasında devletten alabileceğiniz desteklere değineceğiz. 

Kreş Açmak İçin Devlet Teşvikleri Nelerdir?

Devlet yatırımcılara birçok teşvik sunuyor. Bu teşviklerde yer alan eğitim konuları öncelikli yatırımlar olarak kabul edilir. Bu nedenle özel okul statüsündeki her eğitim kurumu devlet teşviklerinden yararlanabilmektedir. Biz devlet desteğini desteklerken, sistem teşvikler üzerine kurulu. Elbette yatırım avantajını elde etmek için bazı şartları yerine getirmemiz gerekiyor. Bu şartlar kreş yatırım bütçesinin teşvik standardına göre uygun olmasıdır. Devlet tarafından sağlanan teşvik avantajlarını sizlere aşağıdaki maddelerden aktaracağız. 

1. Katma Değer Vergisi Muafiyeti

Devlet tarafından verilen en büyük desteklerden bir tanesi de KDV muafiyeti sağlanmasıdır. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 11-17. Maddeleri. Şirket esas sözleşmesinde yer alan katma değer vergisi istisnası, kanunen öngörülen yatırım indirimi alan şirketlerin ödemeleri gereken katma değer vergisinden muaf olmaları anlamına gelmektedir. Kanunda öngörülen bu istisnalar şunlardır.

  • İhracat muafiyeti,
  • Teşvik belgeli taşıt, petrol arama ve yatırım muafiyeti,
  • Nakliye muafiyeti,
  • Diplomatik muafiyet,
  • İthalat muafiyeti,
  • Sosyal ve askeri amaçlı muafiyet

2. Gelir Vergisi Muafiyeti

Hepimizin bildiği gibi kurumlar da tıpkı gerçek insanların gelir elde etmesi gibi elde ettikleri gelir ve kazançlar üzerinden vergi ödemekle yükümlüdür. Şirket geliri şirket geliri olarak kabul edilir. Kurumun kamu kurumu veya özel teşebbüs olması sorumluluğu etkilemez. Ancak, bazı kamu kurumlarının yürüttükleri faaliyetlerin niteliği gereği, sağladıkları kamu yararı ile ekonomik ve sosyal faydaların yanı sıra, kanun koyucular tarafından kurumlar vergisi muafiyeti sağlanması kanun koyucular tarafından onaylanmıştır.

3. Faiz Desteği

İş kurmak ve KOSGEB‘den 370.000 TL’ye varan hibe desteğinden faydalanmak isteyenleriniz izlemesi gereken adımlar bulunmaktadır. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler, öncelikle kayıt olmak istedikleri projeyi belirliyor. Ardından, Geleneksel Girişimci veya Gelişmiş Girişimci Desteği’nden birini seçin. Sertifikalar, girişimcilik kursları alarak veya çevrimiçi kursları tamamlayarak kazanılabilir. İş kolları, desteklenen sektörlerden seçilir. Sisteme kayıt olarak online kanallardan KOSGEB’e başvurabilirsiniz. Tüm bu bilgilerin yanı sıra uygun faiz fırsatları ile birlikte ihtiyacınız olan bütçeye sahip olabilirsiniz. 

4. SGK Desteği

SGK desteği, başvuru sırasındaki yasal sürece ve ilgili işçinin gelir durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra SGK desteği almanın temel şartı sigortasız işçi çalıştırmamaktır. Kreş açmak isteyen firma teşviğin özelliklerine bağlı olarak kullanım koşulları belirtilebilir.

Destek almak için neyin gerekli olduğunu öğrenmek için SGK il-bölgesel makamları ile iletişime geçilebilir. Güncel olarak istenen belgeleri eksiksiz ve zamanında Kurum ile paylaşarak başvuruda bulunabilirsiniz. 

Kreş Açmak İçin Devlet Desteği Hangi Kurumdan Alınmaktadır ?

Ülkemizde kreş açmak için genel olarak Sanayi Bakanlığı üzerinden destek paketleri talep edilmektedir. Destek talep edilmeden önce başvuru yapılması ve sırasıyla yetki ve teşvik işlemlerine başlanılması gerekmektedir. Ön hazırlık yapılması amacıyla yapmanız gereken ilk işlem kreşi açacağınız lokasyonu belirlemektedir. 

Örnek olarak kendinize ait bir araziniz varsa ve bu arazi üzerine kreş yapımı için bir yapı kuracaksanız başvuru aşamasında mimari projeye sahip olmalısınız. Bu aşamanın ardından Kreş Mobilyaları içeren bir 3D çizime sahip olmalısınız. Tüm bu bilgilere ilgili makamların resmi siteleri üzerinden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.  

Yelken Okul Öncesi Eğitim Araçları olarak başta Anaokulu Malzemeleri olmak üzere tüm eğitim kurumları için malzemeler üretimi sağlamaktayız. Katalog’dan hızlı teslim ürün seçimi yapabileceğiniz gibi kurumunuza özel olarak imal edilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Bu içeriğimizde sizlere Kreş Açmak İçin Devlet Destekleri Nelerdir? hakkında genel bilgiler verdik. Diğer içeriklerimize göz atarak ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.