Anaokulu Sınıf Dizaynları ve Tasarımları Nasıl Olmalıdır? konusu hakkında bilgi sahibi olmak için bu sayfa tam da sizlere göre. Sizlere içeriğimiz boyunca Yelken Okul Öncesi Eğitim Araçları olarak geçmişten gelen tüm tecrübelerimizi aktaracak ve gelecekte de siz değerli müşterilerimize bu tecrübeleri yansıtmaya devam edeceğiz. Anaokulu sınıf tasarımları ve sınıf dizaynları düşünüldüğünde çocukların gün içerisinde sık vakit geçirdikleri ve etkileşimde bulundukları ürünler gelmektedir. İçeriğin ilerleyen kısımlarına bu aşamaları sizlere en net cevaplarla aktaracağız.
Başlıklar
Anaokulu Sınıf Tasarımlarının Okul Öncesi Eğitimdeki Önemi
Okul öncesi eğitim dönemi düşünüldüğünde 0-72 ay arasında yer alan çocukların bireysel, fiziksel, duygusal ve sosyal yönlerden gelişimlerini destekleyen alanlar akla gelmektedir. Okul öncesi eğitim sistemlerinin toplumsal birer amaçları bulunmaktadır. Bu amaçlar genellikle ebeveynlerin meşgul saatlerinde çocuklarını eğitici bir alana bırakmak, çocukların arkadaşları ile iletişimlerini arttırmak gibi nedenlere bağlı olabilir. Okul öncesi eğitim dönemlerinde çocukların duyu sistemlerinin gelişmesi için ve çevre ile etkileşime geçmesi için gerekli eğitimler verilmektedir.
Okul öncesi eğitim alanlarında yapılan faaliyetler aşağıda listelenmiştir.
– Çizim/boyama faaliyetleri, fiziksel aktivite, kağıt makas kullanma, oyuncaklarla oynama (motor gelişimi için gerekli aktiviteler).
– Drama/oyun/taklit oyunları, okuma ve kendini ifade etme etkinlikleri (dil gelişimini destekleyen etkinlikler).
– Sayma, renkleri öğrenme, benzer-fark kavramlarını öğrenme, bir şeyler öğrenme (bilişsel gelişim etkinlikleri).
– Oyun gruplarının oluşturulması, işbirliği ve ortak araştırma yoluyla faaliyetler (sosyal gelişimi destekleyen faaliyetler).
Bu eğitim hayatın ilk yıllarındaki eğitim aşamasına denk geldiğinden, çocuğun öğrenme yeteneği üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Bu nedenle anaokulu sınıflarının eğitim mekânı açılırken yukarıda belirtilen amaçlara göre tasarlanması özellikle önemlidir.
Anaokulu Sınıf Tasarımları ve Dizaynı Neden Önemlidir?
Anaokulu açmayı planlayan girişimciler, anaokulunun sınıf tasarımına dikkat etmelidir. İyi bir anaokulu sınıf tasarımı sadece ortamı güzelleştirmez, müşteri çekmez, aynı zamanda çocukların okullarını daha çok sevmelerini sağlar.
Bir çocuğun gelişimi sadece biyolojisi veya çevresindekiler tarafından belirlenmez. Bir çocuğun yukarıda bahsettiğim bazı aktiviteler için iyi tasarlanmış bir fiziksel alana da ihtiyacı vardır. Örneğin; küçük yaşta bile oyun parkında koşacak ve oynayacak bir çocuk, kaydırağın sağlamlığını test edecek ve bu onun bir daha kaydırağa çıkıp çıkmayacağını etkileyecektir. Ya da kapalı mekanda masa başında aktif olan bir çocuk masa ve sandalyelerin ergonomik olup olmadığına bakacak ve ona göre aktivitesini tamamlamaya karar verecektir.
Çocuğun okul etkinliklerine katılımı, spor, bilim ve sanattaki gelişimi dikkate alınarak ilgi ve yetenekleri ortaya çıkarılır. Müzik, dans, şarkı, oyun, resim gibi renkli etkinlikler çocukların okulda yeteneklerini keşfetmelerini sağlar.
Spordaki aktivitelere bakacak olursak koşma, zıplama, kayma, tırmanma, emekleme, inme, emekleme, zıplama, zıplama, fırlatma, yakalama vb. aktiviteler çocuğun kendi beden imajı ve yetenekleri ile ilgili olumlu özgüvenini arttırır. Çocuklar oyunda bağımsız ve özgürce hareket ederek duygusal rahatlama ihtiyaçlarını giderirler. Alanda farklı yükseklikteki tepeler, sert ve yumuşak yüzeyler, kumlu alanlar, tırmanma ve zıplama alanlarının varlığı, çocukların fiziksel gelişimini destekleyen oyun-öğrenme ortamının ayrılmaz bir parçasını oluşturur.
Anaokulu Sınıf Dizaynları Nasıl Olmalıdır?
Çocuklar boyut, şekil, renk, boyut, ağırlık, hacim, ölçme, tartma, sayma, zaman, uzay, mesafe gibi kavramları anaokulunda öğrenmeye başlar. Bilimsel bir bakış açısıyla çocuklar, birçok algısal kavramı tanımlayarak nesnelerin özelliklerini ve sorumluluklarını kullanmayı öğrenirler. Aynı zamanda çocuklar verilen problemleri sınıflandırma, sıralama, analiz etme, sentezleme gibi davranışları oyunlar aracılığıyla öğrenirler. Çizim ve sergi alanları, bekleme alanları, oyun odası, müzik stüdyosu, çocuk boyu tamir/mutfak/temizlik köşesi, hareketli duvar, amfi tiyatro onların bilişsel gelişimini destekleyen oyun-öğrenme ortamı yapılarıdır. Yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çimenler üzerinde oturma grupları, çalışma alanları, çeşitli yapı malzemeleri, sosyal gelişimlerini destekleyen oyun-öğrenme ortamının bir parçasıdır. Sizlerde eğitim kurumlarınızda bu kriterlere dikkat ederek bir yerleşim planı oluşturabilirsiniz.
Tüm bunlara ek olarak Anaokulu sınıf tasarımları hakkında yapmış olduğumuz çalışmalara göz atmak için tıklayınız.
Anaokulu Sınıf Tasarımı Yapan Yerler
Anaokulu sınıf tasarımı yapan yerler düşünüldüğünde Anaokulu Tasarımları konusunda sektöre hakim firmamız öncelikle akla gelmektedir. Sizlerde kreş, anaokulu, eğitim alanı gibi çocuklara özel olarak oluşturulan alanlarda profesyonel bir ekip arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yelken Okul Öncesi Eğitim Araçları olarak bizler müşterilerimize ürün seçimi ve yerleşim konusunda 3D çizimler ile yardımcı oluyor. Birebir olarak destek hizmeti sağlıyoruz.
Bizimle iletişim adreslerimiz üzerinden kolay bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.